top of page

Reporting dat udržitelnosti - Plzeňský Prazdroj

Na společnosti působící v EU dopadne brzy povinnost reportingu dat udržitelnosti podle směrnice CSRD. Více uvádíme tady. Vykazování dat bude komplexní, v rámci všech pilířů. Půjde o informace nejen tzv. tvrdá kvantitativní data, ale i tzv. kvalitativní a kombinace obojího. Společnosti by měly začít mapovat své aktivity napříč celým spektrem ESG a zvyšovat svou znalost konkrétních požadavků dle CSRD/ESRS.

I v Česku najdeme společnosti, které své cíle a aktivity v oblastech udržitelnosti již vykazují a jejich reporty jsou inspirací pro ty, kteří začínají.

Jako příklad uvádíme Plzeňský Prazdroj. Společnost Plzeňský Prazdroj dlouhodobě udává směr v oblasti zodpovědného firemního chování a za nové inspirativní podněty v oblasti udržitelnosti. V roce 2022 získal dvě prestižní oceňení TOP Odpovědná firma 2022, za svoji Zprávu o udržitelnosti, kterou odborná porota ocenila jako nejlepší v Česku. Zároveň obdržel vůbec nejvyšší cenu v rámci soutěže a stal se tak Trendsetterem mezi velkými firmami.


Inspirace ve zprávě o udržitelnosti Plzeňského prazdroje můžete najít zde

bottom of page