top of page

Nábor a rozvoj matek malých dětí - MAMAcademy Antal

V mnoha oborech čelí firmy problému najít nové zaměstnance s odpovídajícím profilem. Skupinou s velkým a nevyužitým potenciálem jsou rodiče malých dětí a matky na rodičovské dovolené. Mnoho žen na rodičovské dovolené chce být součástí pracovního kolektivu, nadále se vzdělávat, kariérně se rozvíjet nebo mít alespoň nějaký příjem. Až 55 % žen na rodičovské dovolené by rádo pracovalo, ale nemohou. Zároveň ale potřebují flexibilitu, aby mohly skloubit práci s péčí o děti a domácnost.

Zdroj: ESG report Antal


Společnost Antal proto rozjela MAMAcademy, která pomáhá ženám na rodičovské ke kariéře v recruitmentu. Dělají to pomocí flexibilních pracovních úvazků na přibližně 3 hodiny denně, možnosti práce na dálku a potenciálu plného či zkráceného úvazku v budoucnu.

Kromě výše zmíněného dostanou zájemkyně bezplatné úvodní školení, aby se zorientovaly v oblasti náboru zaměstnanců, která pro ně může být nová. Následně mají k dispozici mentora či mentorku, jenž jim pomůže v začátku. A pokud chtějí ženy na rodičovské na chvíli odejít z domu a změnit prostředí, mohou přijít pracovat do pražské kanceláře, která je vybavena dětským koutkem.


Více o MAMAcademy tady.

bottom of page