top of page

Duševní zdraví - Seznam.cz

Dbát o zdraví vlastních zaměstnanců se vyplatí. Zaměstnavatelé, kteří investují do duševního zdraví svých zaměstnanců, zaznamenávají výrazný nárůst produktivity a snížení absencí. Průzkum provedený American Psychological Association ukázal, že až 89% zaměstnanců v podnicích s vysokou mírou podpory duševního zdraví uvádí větší spokojenost s prací a vyšší celkovou pohodu. V dnešním rychle se měnícím pracovním prostředí je podpora duševního zdraví zaměstnanců klíčová pro udržení jejich produktivity a spokojenosti. 


Desatero pro duševní zdraví od Seznam.cz

Své o tom ví ve společnosti Seznam.cz, kde v minulém roce vyhlásili Týden duševní pohody. I takové aktivity je možné zahrnout v sociálním pilíři do oblasti S1 (vlastní zaměstnanci).


Týden duševní pohody ve společnosti Seznam.cz zaměřený na seberozvoj i pohodu na duši proběhl formou workshopů, webinářů nebo informativních článků. 

Témata týkající se základů duševní hygieny, relaxačních technik, prorůstového managementu, biohackingu, ale i problematiky zvládání stresu či vyhoření přiblížili svým kolegům interní trenéři Seznam.cz ve spoluprací s externími odborníky. 


V rámci Týdne duševní pohody pro kolegy připravili mimo jiné i letáčky se základním desaterem tipů a triků na podporu duševní pohody, zajímavé články o duševním zdraví včetně kontaktů na odborníky. Zájemci si také mohou vyzkoušet e-learning s názvem Vztahy na pracovišti.


Obrovský zájem ze strany zaměstnanců svědčí nejen o úspěchu celé akce, ale i důležitosti této problematiky ve společnosti. 


Podrobnější informace o akci najdete na blogu společnosti: https://blog.seznam.cz/2023/06/tyden-dusevni-pohody-v-seznamu/ 

bottom of page