top of page

Chráněná dílna - Leros

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením představuje významnou součást sociálně odpovědného podnikání a přináší řadu přínosů jak pro samotné zaměstnance, tak pro společnost jako celek.

Chráněné dílny se stávají mostem, který umožňuje osobám s postižením prokázat své dovednosti a přispět k celkové produktivitě a inovacím ve společnosti.


Společnost Leros se zapojila do projektu v chráněných dílnách.
Chráněná dílna společnosti Leros.

Zdroj: Leros


Společnost LEROS, známá svými bylinkovými čaji a přírodní kosmetikou, je příkladem společnosti, která si klade za cíl nejen vyrábět produkty farmaceutické kvality, ale také podporovat lokální komunity a osoby se zdravotním postižením.


V roce 2019 LEROS ve spolupráci s firmou ELKA inicioval projekt v chráněné dílně, kde byly ze zbytků látek vytvořeny vonné pytlíčky do skříně.


Tento krok nejen podpořil recyklaci materiálů, ale zároveň poskytl pracovní příležitosti osobám s handicapem.


V roce 2022 pak LEROS rozšířil své aktivity v této oblasti založením chráněné dílny v Strážnici, nazvané Bylinkárna. Zde zaměstnanci s nadšením kompletují základní i sezónní produkty, včetně balíčků „Bylinkové pohádky“, které poskytují dětem zajímavé informace o bylinkách a zvířatech a představují jednoduchý, ale efektivní způsob vzdělávání.


Pro více informací o chráněné dílně Bylinkárna tady .

bottom of page